Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 93211 

Re: Differentiaalvergelijking

Beste HK,

Super bedankt voor de tips. Ik heb de kettingregel toegepast en het volgende gevonden:
dy/dx= 1/2·1/√(C + 2 ln |x|)· 2/x. Als ik het verder uitwerk, kom ik uit op: 1/(x·√(C + 2 ln |x|) ). Ondanks dat ik aardig dichterbij kom, is dit antwoord helaas niet te schrijven als dy/dx=1/(x+xy). Ik kan overigens dy/dx=1/(x+xy) ook schrijven als dy/dx=1/(x(1+y)). Verder kom ik helaas niet. Wat zie ik hier over hoofd?

Mario
Student hbo - vrijdag 7 januari 2022

Antwoord

Je afgeleide is goed.
Je moet nu gewoon gaan invullen voor dy/dx de afgeleide die je hebt berekend en voor y de gegeven functie.
Dus:
1/(x·√(C + 2 ln |x|) )=1/(x·(-1+1+√(C + 2 ln |x|)
Dus:
1/(x·√(C + 2 ln |x|) )=1/(x·(√(C + 2 ln |x|)
Tada:
Is dit nu hetzelfde of niet?

hk
zaterdag 8 januari 2022

©2001-2024 WisFaq