Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 93157 

Re: Limietwaarde berekenen

Oeps, ik had inderdaad geen haakjes gezet. Het is inderdaad de tweede, maar hoe weet ik dat L gelijk is aan 1?

Joseph
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 2 januari 2022

Antwoord

Dat hangt een van je voorkennis af; voor velen is
$$\lim_{p\to\infty}\frac2{e^p+1}=0
$$bijna een standaardlimiet.
Anderen zouden het via rekenregels doen, via bekende limieten:
$$\lim_{p\to\infty}\frac2{e^p+1} =
\lim_{p\to\infty}e^{-p}\cdot2\cdot\frac1{1+e^{-p}} = 0\cdot2\cdot\frac1{1+0}=0
$$waarbij de limiet $\lim_{p\to\infty}e^{-p}=0$ voorkennis is; die zou in je boek uitgelegd moeten zijn.

kphart
zondag 2 januari 2022

©2001-2024 WisFaq