\require{AMSmath} Afgeleiden Bepaal de vergelijking van de raaklijn aan de grafiek van f in het punt (2,f(2))voor:f(x) = √(3x) + √4 Simon 2de graad ASO - zondag 26 december 2021 Antwoord Bepaal de afgeleide van f. Vul x=2 in. Dit geeft je de richtingscoëfficiënt a van de raaklijn. y-f(2)=a(x-2) geeft de vergelijking voor de raaklijn. Lukt dat zo? Zie ook Berekenen van vergelijking raaklijn WvR zondag 26 december 2021 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Bepaal de vergelijking van de raaklijn aan de grafiek van f in het punt (2,f(2))voor:f(x) = √(3x) + √4 Simon 2de graad ASO - zondag 26 december 2021
Simon 2de graad ASO - zondag 26 december 2021
Bepaal de afgeleide van f. Vul x=2 in. Dit geeft je de richtingscoëfficiënt a van de raaklijn. y-f(2)=a(x-2) geeft de vergelijking voor de raaklijn. Lukt dat zo? Zie ook Berekenen van vergelijking raaklijn WvR zondag 26 december 2021
WvR zondag 26 december 2021
©2001-2024 WisFaq