Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Logaritmische functies

Hoe los ik de afgeleide op van de functie f(x)= log(3x)

Victor
Ouder - zondag 19 december 2021

Antwoord

Het grondtal bij $\log()$ is 10. Je afgeleide wordt:

$
\eqalign{
& f(x) = \log (3x) \cr
& f'(x) = \frac{1}
{{3x \cdot \ln (10)}} \cdot 3 = \frac{1}
{{x \cdot \ln (10)}} \cr}
$

Denk aan de kettingregel.

WvR
zondag 19 december 2021

©2001-2024 WisFaq