\require{AMSmath} Logaritmische en exponentiële vraagstuk Bij de opstart bevinden zich 10 m2 algen in een vijver. Elke week verdubbelt de oppervlakte ingenomen door de algen.Na hoeveel weken zal de algenoppervlakte 600 m2 bedragen? Tom 3de graad ASO - zaterdag 4 december 2021 Antwoord De algemene formule is:$N(t) = b \cdot g^t$Met $b$ als startwaarde en $g$ als groeifactor per week. Wat is de startwaarde? Wat is de groeifactor per week? Stel de formule op.Je weet $N(t) = 600$. Los de vergelijking op en je weet $t$. Lukt dat? WvR zaterdag 4 december 2021 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Bij de opstart bevinden zich 10 m2 algen in een vijver. Elke week verdubbelt de oppervlakte ingenomen door de algen.Na hoeveel weken zal de algenoppervlakte 600 m2 bedragen? Tom 3de graad ASO - zaterdag 4 december 2021
Tom 3de graad ASO - zaterdag 4 december 2021
De algemene formule is:$N(t) = b \cdot g^t$Met $b$ als startwaarde en $g$ als groeifactor per week. Wat is de startwaarde? Wat is de groeifactor per week? Stel de formule op.Je weet $N(t) = 600$. Los de vergelijking op en je weet $t$. Lukt dat? WvR zaterdag 4 december 2021
WvR zaterdag 4 december 2021
©2001-2024 WisFaq