Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Het product van alle mogelijke waarden voor m

Gegeven: de tweedegraadsfunctie f met voorschrift
f(x) = x2 - (m + 2)x + 2m
Bepaal het product van alle mogelijke waarden voor m zodanig dat de parabool y=f(x) de y-as snijdt in (0,4).

Simon
Student Hoger Onderwijs België - zaterdag 4 december 2021

Antwoord

Kennelijk is $f(0)=4$. Vul dat maar 's in. Je krijgt dan een vergelijking met $m$ als onbekende:

$
0^2 - \left( {m + 2} \right) \cdot 0 + 2m = 4
$

Oplossen en je bent er...

WvR
zaterdag 4 december 2021

©2001-2024 WisFaq