\require{AMSmath} Hoeveel oplossingen heeft de vergelijking als b=1? Vergelijking x2-bx+8-b=0Hoeveel oplossingen heeft de vergelijking als b=1? Yasmin Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 21 november 2021 Antwoord Bij het aantal oplossingen van een tweedegraads-vergelijking zou je aan de discriminant moeten denken. Hoe was het ook alweer?Zie de abc-formule.Hier gaat het dan om $x^2-x+7=0$, dus:$\eqalign{ & a - 1 \cr & b = - 1 \cr & c = 7 \cr & D = \left( { - 1} \right){}^2 - 4 \cdot 1 \cdot 7 = - 27 \cr}$Conclusie? WvR zondag 21 november 2021 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Vergelijking x2-bx+8-b=0Hoeveel oplossingen heeft de vergelijking als b=1? Yasmin Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 21 november 2021
Yasmin Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 21 november 2021
Bij het aantal oplossingen van een tweedegraads-vergelijking zou je aan de discriminant moeten denken. Hoe was het ook alweer?Zie de abc-formule.Hier gaat het dan om $x^2-x+7=0$, dus:$\eqalign{ & a - 1 \cr & b = - 1 \cr & c = 7 \cr & D = \left( { - 1} \right){}^2 - 4 \cdot 1 \cdot 7 = - 27 \cr}$Conclusie? WvR zondag 21 november 2021
WvR zondag 21 november 2021
©2001-2024 WisFaq