Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bepaal waarde m

Bepaal de waarde van m zodat de onderstaande vergelijking voldoet aan de volgende beschrijving: de som van de kwadraten van de oplossingen is gelijk aan 11

x2-5x+m=0

Simon
Student Hoger Onderwijs België - vrijdag 5 november 2021

Antwoord

Noem de oplossingen $x_1$ en $x_2$. Dus je weet dat $x_1^2+x_2^2=11$, je weet ook dat $x_1+x_2=5$.

Kijk nu eens naar de som $(x_1^2-5x_1+m)+(x_2^2-5x_2+m)$.

kphart
vrijdag 5 november 2021

 Re: Bepaal waarde m 

©2001-2024 WisFaq