Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Fractie vwo-leerlingen met scheikunde

Beste wisfaq,

Momenteel ben ik bezig met het volgende vraagstuk, en vroeg ik mij af of mijn berekening klopt

De fractie vwo-leerlingen met scheikunde in het eindexamenpakket bedraagt landelijk 0,36.

Bereken voor dezelfde steekproef van 50 leerlingen de kans dat de fractie leerlingen met scheikunde in het pakket tussen 0,30 en 0,40 is (u hoeft geen rekening te houden de continuïteitscorrectie).

Var(k) = 0,36x0,64/50= 0,004608
De standaarddeviatie = √0,004608 = 0,06788
Gevraagd wordt P(0,30$<$x$<$0,40).

Met behulp van de normale verdeling benadering
Z= (0,40 - 0,36) / 0,06788 = 0,5892 en Z= (0,30 - 0,36) / 0,06788 = -0,8839

Bij de tabel van de normale verdeling levert P(z$>$0,40) = P(z$>$0,5892) = 0,2981 en P(z$>$0,30) = P(z$>$-0,8839) = 0,7967
P(0,30$<$x$<$0,40) = P (-0,8839$<$z$<$0,5892) = 0,7967 - 0,2981 = 0,4986

Lesley
Iets anders - woensdag 3 november 2021

Antwoord

Het gaat om fracties dus ik zou zeggen P(0.30$<$p$<$0,40)

Dan gaat het op zich goed tot:

P(0,30$<$p$<$0,40) =
P(-0,8839$<$Z$<$0,5893) =
P(Z<0,5893) - P(Z<-0,8839)

Deze insluiting omrekenen gaat volgens mij wel vaker niet goed bij jou.

Ik krijg nu uit: 0,722-0,188 = 0,534 staat dat ook als antwoord?

Met vriendelijke groet

JaDeX

jadex
woensdag 3 november 2021

©2001-2024 WisFaq