Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Nauwkeurig betrouwbaarheidsinterval

Goedemorgen,

Misschien een gekke vraag, maar kun je mij uitleggen hoe ik een onderzoek of berekening kan aanpassen om een smaller/ nauwkeurig betrouwbaarheidsinterval te krijgen?

Voorbeeld:

steekproefomvang = 90
standaardafwijking = 3,4
(steekproef)gemiddelde = 5,2
Als 95% betrouwbaarheidsinterval had ik: (4,5 $<$ $\mu$ $<$ 5,9)

Hartelijk dank.

Groet

Lies B
Docent - woensdag 3 november 2021

Antwoord

Nou ja,

Wat niet in je onderzoek zit is er dus ook niet uit te halen. Dit is wat het is. Overigens vind ik 4,5 $<$ $\mu$ $<$ 5,9 niet eens zo dramatisch.

Bij kleinere steekproeven (en dat is hier wel aan de hand) wordt nogal eens niet 95% betrouwbaarheid genomen maar 90%. Dat levert ook wel wat op.

Daarmee houden de mogelijkheden wel zo'n beetje op.

Met vriendelijke groet
JaDeX

jadex
woensdag 3 november 2021

©2001-2024 WisFaq