Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 9225 

Re: Enquete, analyse van de data

Heb ik hier nog een klein vraagje over:

Je vult nu bij p * (1 - p) voor p 0,5 in. Is dit een standaard waarde die je altijd moet hanteren, of moet je p invullen naar aanleiding van de antwoorden in de enquete?
Als bij voorbeeld 40% van de mensen kiest voor antwoord a, moet ik dan voor p invullen p=0,4 ????

PS. Bedankt voor het uitgebreide antwoord tot zo ver.

Tycho
Student hbo - dinsdag 1 april 2003

Antwoord

Inderdaad, dat had ik erbij moeten vertellen !
Met die 0,5 krijg je de meest ongunstige schatting, d.w.z. dat hierbij de onnauwkeurigheid het slechtst wordt (p·(1-p) wordt dan 0,25).
Bij een steekproeffractie van p=0,4 krijg je voor de p·(1-p)=0,24. Dat mag je dus inderdaad per vraag zo bekijken.

Met vriendelijke groet

JaDeX

jadex
dinsdag 1 april 2003

©2001-2024 WisFaq