\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 92771 Re: Normale verdeling Hartelijk bedankt. Klopt mijn volgende berekening dan? Z = (70-68,4)/27,924= 0,0572983813= 0,4641 Lesley Iets anders - vrijdag 15 oktober 2021 Antwoord Hallo Lesley, In mijn vorige antwoord heb ik een verkeerde waarde ingevuld in de formule voor de standaardafwijking van de gemiddelde score, ik heb dit antwoord inmiddels verbeterd. Voor de standaardafwijking $\sigma$x_gem van de gemiddelde score x_gem geldt: $\sigma$x_gem = $\sigma$/√n In dit geval dus: $\sigma$x_gem = 5,2/√6 $\approx$ 2,123 Je vindt dan: Z = (70-68,4)/2,123 $\approx$ 0,754 Dit levert een overschrijdingskans van 0,226. GHvD zaterdag 16 oktober 2021 Re: Re: Normale verdeling ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hartelijk bedankt. Klopt mijn volgende berekening dan? Z = (70-68,4)/27,924= 0,0572983813= 0,4641 Lesley Iets anders - vrijdag 15 oktober 2021
Lesley Iets anders - vrijdag 15 oktober 2021
Hallo Lesley, In mijn vorige antwoord heb ik een verkeerde waarde ingevuld in de formule voor de standaardafwijking van de gemiddelde score, ik heb dit antwoord inmiddels verbeterd. Voor de standaardafwijking $\sigma$x_gem van de gemiddelde score x_gem geldt: $\sigma$x_gem = $\sigma$/√n In dit geval dus: $\sigma$x_gem = 5,2/√6 $\approx$ 2,123 Je vindt dan: Z = (70-68,4)/2,123 $\approx$ 0,754 Dit levert een overschrijdingskans van 0,226. GHvD zaterdag 16 oktober 2021
GHvD zaterdag 16 oktober 2021
©2001-2024 WisFaq