Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

De afgeleide van ...

Van de functie f(x)=(2x-1)3+2x wordt de afgeleide functie gevraagd. Dit begrijp ik niet zo goed omdat dit een samengestelde functie is. Maar ik doe toch een poging..
Dus de afgeleide functie is:

F'(x)=3(2x-1)2·2+2=6(2x-1)2+2

Waar kan ik hier nog meer voorbeelden van vinden om mee te oefenen.

A.Berg
Iets anders - dinsdag 1 april 2003

Antwoord

Hallo,

Proficiat, je afgeleide functie is inderdaad goed. Waar je meer oefeningen kunt vinden, weet ik niet direct. Maar als je eens op zoeken klikt en dan `differentiëren´ invult, bekom je een ganse lijst die met differentiëren te maken hebben. Misschien vind je daar wel iets tussen.

Groetjes

gv
dinsdag 1 april 2003

©2001-2024 WisFaq