\require{AMSmath} Rekenen met machten Als ik 3a · b-2 moet schrijven zonder negatieve exponent kom ik uit op 1/b2 · 3a = 3a/b2. Volgens het antwoordenboekje is dit echter 3/b2a. Ik zie niet zo snel waarom dit laatste zo zou zijn. Welke denkfout maak ik?Rekenen met machten Joost Iets anders - maandag 11 oktober 2021 Antwoord Volgens mij kan het allebei:$\eqalign{3a \cdot b^{ - 2} = 3a \cdot \frac{1}{{b^2 }} = \frac{{3a}}{{b^2 }} = \frac{3}{{b^2 }} \cdot a = \frac{3}{{b^2 }}a}$Dat laatste lijkt me niet erg gebruikelijk, maar 't kan wel. WvR maandag 11 oktober 2021 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Als ik 3a · b-2 moet schrijven zonder negatieve exponent kom ik uit op 1/b2 · 3a = 3a/b2. Volgens het antwoordenboekje is dit echter 3/b2a. Ik zie niet zo snel waarom dit laatste zo zou zijn. Welke denkfout maak ik?Rekenen met machten Joost Iets anders - maandag 11 oktober 2021
Joost Iets anders - maandag 11 oktober 2021
Volgens mij kan het allebei:$\eqalign{3a \cdot b^{ - 2} = 3a \cdot \frac{1}{{b^2 }} = \frac{{3a}}{{b^2 }} = \frac{3}{{b^2 }} \cdot a = \frac{3}{{b^2 }}a}$Dat laatste lijkt me niet erg gebruikelijk, maar 't kan wel. WvR maandag 11 oktober 2021
WvR maandag 11 oktober 2021
©2001-2024 WisFaq