\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 92733 Re: Dubbele hoek Hallo,Dankuwel voor de hulp. Vraag 2 is gelukt, maar bij vraag 1 heb ik op school geleerd dat je eerst het moeilijke stuk moet uitrekenen tot je het andere stuk uitkomt. Als A2-B2 doe dan zit ik nog steeds vast. Kunt u mij hier verder mee helpen? Sarah 3de graad ASO - zaterdag 2 oktober 2021 Antwoord Helpt dit?$\begin{array}{l} \cos ^4 \alpha - \sin ^4 \alpha = \\ \left( {\cos ^2 \alpha } \right)^2 - \left( {\sin ^2 \alpha } \right)^2 = \\ a = \cos ^2 \alpha \,\,\,en\,\,\,b = \sin ^2 \alpha \\ a^2 - b^2 = \left( {a + b} \right)\left( {a - b} \right) \\ dus: \\ \left( {\cos ^2 \alpha } \right)^2 - \left( {\sin ^2 \alpha } \right)^2 = \left( {\cos ^2 \alpha + \sin ^2 \alpha } \right)\left( {\cos ^2 \alpha - \sin ^2 \alpha } \right) \\ noot: \\ \cos ^2 \alpha + \sin ^2 \alpha = 1 \\ \end{array}$Of zie ik iets over het hoofd? WvR zaterdag 2 oktober 2021 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo,Dankuwel voor de hulp. Vraag 2 is gelukt, maar bij vraag 1 heb ik op school geleerd dat je eerst het moeilijke stuk moet uitrekenen tot je het andere stuk uitkomt. Als A2-B2 doe dan zit ik nog steeds vast. Kunt u mij hier verder mee helpen? Sarah 3de graad ASO - zaterdag 2 oktober 2021
Sarah 3de graad ASO - zaterdag 2 oktober 2021
Helpt dit?$\begin{array}{l} \cos ^4 \alpha - \sin ^4 \alpha = \\ \left( {\cos ^2 \alpha } \right)^2 - \left( {\sin ^2 \alpha } \right)^2 = \\ a = \cos ^2 \alpha \,\,\,en\,\,\,b = \sin ^2 \alpha \\ a^2 - b^2 = \left( {a + b} \right)\left( {a - b} \right) \\ dus: \\ \left( {\cos ^2 \alpha } \right)^2 - \left( {\sin ^2 \alpha } \right)^2 = \left( {\cos ^2 \alpha + \sin ^2 \alpha } \right)\left( {\cos ^2 \alpha - \sin ^2 \alpha } \right) \\ noot: \\ \cos ^2 \alpha + \sin ^2 \alpha = 1 \\ \end{array}$Of zie ik iets over het hoofd? WvR zaterdag 2 oktober 2021
WvR zaterdag 2 oktober 2021
©2001-2024 WisFaq