\require{AMSmath} Afgeleiden BesteKan iemand mij helpen bij het bereken van de 1e en 2de afgeleide van:$f(x) = xe^{ - x^2 }$ RIk ve 3de graad ASO - zaterdag 25 september 2021 Antwoord Je gebruikt de productregel en de kettingregel. De 1e afgeleide wordt dan:$\eqalign{ & f(x) = xe^{ - x^2 } \cr & f'(x) = 1 \cdot e^{ - x^2 } + x \cdot e^{ - x^2 } \cdot - 2x \cr & f'(x) = e^{ - x^2 } - 2x^2 \cdot e^{ - x^2 } \cr & f'(x) = (1 - 2x^2 ) \cdot e^{ - x^2 } \cr} $De 2e afgeleide gaat dan precies zo! Als het goed is kom je dan uit op:$f''(x) = 2x\left( {2x^2 - 3} \right) \cdot e^{ - x^2 } $Zou dat lukken? WvR zaterdag 25 september 2021 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
BesteKan iemand mij helpen bij het bereken van de 1e en 2de afgeleide van:$f(x) = xe^{ - x^2 }$ RIk ve 3de graad ASO - zaterdag 25 september 2021
RIk ve 3de graad ASO - zaterdag 25 september 2021
Je gebruikt de productregel en de kettingregel. De 1e afgeleide wordt dan:$\eqalign{ & f(x) = xe^{ - x^2 } \cr & f'(x) = 1 \cdot e^{ - x^2 } + x \cdot e^{ - x^2 } \cdot - 2x \cr & f'(x) = e^{ - x^2 } - 2x^2 \cdot e^{ - x^2 } \cr & f'(x) = (1 - 2x^2 ) \cdot e^{ - x^2 } \cr} $De 2e afgeleide gaat dan precies zo! Als het goed is kom je dan uit op:$f''(x) = 2x\left( {2x^2 - 3} \right) \cdot e^{ - x^2 } $Zou dat lukken? WvR zaterdag 25 september 2021
WvR zaterdag 25 september 2021
©2001-2024 WisFaq