To print higher-resolution math symbols, click the
Hi-Res Fonts for Printing button on the jsMath control panel.

jsMath
Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bewijzen van gelijkheden

Ik moet als taak volgende gelijkheden vergelijken, maar ik geraak er niet aan uit.

Opdracht 1.

\eqalign{\cos \alpha \cdot \left( {\tan \alpha + 2} \right) \cdot \left( {2\tan \alpha + 1} \right) = \frac{2} {{\cos \alpha }} + 5\sin \alpha}

Opdracht 2.

\eqalign{\frac{1} {{1 - \sin \alpha }} + \frac{1} {{1 + \sin \alpha }} = \frac{2} {{\cos ^2 \alpha }}}

Bedankt dat iemand me wil helpen.

Leen
2de graad ASO - woensdag 15 september 2021

Antwoord

Opdracht 1.

Bij de 1e opdracht kan je de volgende stappen nemen:

- deel links en rechts door \cos\alpha
- werk de haakjes uit
- trek links en rechts 5\tan\alpha af
- deel links en rechts door 2
- schrijf \tan\alpha als \eqalign{\frac{\sin\alpha}{\cos\alpha}}
- breng de termen links onder één noemer
- bedenk dat {\sin ^2 \alpha + \cos ^2 \alpha }=1

...en dan ben je er...

Opdracht 2.

Bij de 2e opdracht kan je de volgende stappen nemen:

- zet de termen links onder één noemer
- neem de twee breuken samen
- zie dat de noemer links 2 wordt
- bedenk dat 1 - \sin ^2 \alpha gelijk is aan {\cos ^2 \alpha }

...en dan ben je er wel uit...

Anders maar even laten zien wat wel en niet lukt!

Zie Uitwerkingen

WvR
woensdag 15 september 2021

©2001-2025 WisFaq