Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 92641 

Re: Re: Re: Re: Binomiale verdeling

Ik heb bij de aanvullende vraag hetzelfde gedaan als de vraag daarvoor.

Ik zie nu dat het gaat om hoe groot de kans is dat van deze werknemers minder dan 110 personen gebruik maken van de regeling

Als ik gebruik maak van de binomiale verdeling, en de volgende gegevens invul

P=0.6
n=200
k=110

Dan zou het antwoord moeten zijn: P(X$\le$110)= 0.0857

0.0857 geeft dan toch aan dat dit de kans is op minder dan 110 personen? Of moet ik hem berekenen als
P(X$\le$110) - P(X$\le$109) = 0.0857 - 0.0655 = 0,0202

Lesley
Iets anders - zaterdag 4 september 2021

Antwoord

Hallo Lesley,

Je berekent de kans dat maximaal 110 personen gebruik maken van de regeling. Dat is niet de vraag, lees nog maar eens goed. P(X=110) doet niet mee!

GHvD
zaterdag 4 september 2021

©2001-2024 WisFaq