Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 92616 

Re: Re: Binomiale verdeling

Top bedankt,

Nu moet ik voor deze vraag een 95%-voorspellingsinterval voor de steekproeffractie geven.

Ik kom zelf op de volgende berekening, maar weet niet of ik het goed invul

Bij N = 2000 is de standaarddeviatie √0,62×0,38/2000 = 0,010853

Bij N = 1300 is de standaarddeviatie √0,62×0,38/1300 = 0,013462

De 95% voorspellingsinterval bij N = 2000
0,62 - 1,96×0,010853 $<$P$<$ 0,62+1,96×0,010853 = 0,59872812 $<$P$<$ 0,64127188

De 95% voorspellingsinterval bij N = 1300
0,62 - 1,96×0,013462 $<$P$<$ 0,62+1,96×0,013462 = 0,59361448 $<$P$<$ 0,64638552

Lesley
Iets anders - zaterdag 28 augustus 2021

Antwoord

De berekeningen zijn juist uitgevoerd. Echter, geef wel alleen het antwoord op de vraag. De steekproefgrootte is 2000 en niet 1300, dat laatste is heel wat anders. Dus die berekeningen met 1300 horen in het antwoord niet thuis.

Met vriendelijke groet
JaDeX

jadex
zondag 29 augustus 2021

©2001-2024 WisFaq