Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 92599 

Re: Berekenen van tarra

Inderdaad, lijkt mij op een maandagvraag :-)
Bij de eerste aankoop is de prijs PC + modem 1350€, maar ik kan ook twee PC's + modem kopen voor 1986€. Ik had graag de prijs van die modem eruit gehaald.

lu
Ouder - maandag 23 augustus 2021

Antwoord

Ah op zo'n fiets...

Neem aan dat de PC een kostprijs heeft van P en het modem een kostprijs van M. Dan geldt:

P + M = €1350
2P + M = €1986

Dan geldt: P = €1986 - €1350 = €636.
Het modem kost €1350 - €636 = $714.

WvR
maandag 23 augustus 2021

©2001-2024 WisFaq