\require{AMSmath} Driehoek van pascal Zijn er praktische toepassingen van de driehoek van pascal in bijvoorbeeld het bedrijfsleven ofzo? Bjorn Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 1 april 2003 Antwoord Hallo In de kanstheorie wordt regelmatig gebruik gemaakt van de 3hoek van Pascal. Ook voor het ontwikkelen van machtreeksen wordt hij gebruikt: (a+b)2=1·a2 + 2a·b + 1·b2 (a+b)3=1·a3+ 3·a2·b + 3·a·b2 + 1·b3 (a+b)4=1·a4 + 4·a3·b + 6·a2·b2 + 4·a·b3 + 1·a4 de coefficienten zijn de getallen uit de 3hoek van pascal 1 1 1 1 2 1 tweede macht 1 3 3 1 derde macht 1 4 6 4 1 vierde macht Dit kan je doortrekken tot de n-de macht. ' n $\in$ $\mathbf{N}$0 geldt waarbij de combinatie voorstelt van P elementen uit N, en dat is gelijk aan: Groetjes Jan js dinsdag 1 april 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Zijn er praktische toepassingen van de driehoek van pascal in bijvoorbeeld het bedrijfsleven ofzo? Bjorn Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 1 april 2003
Bjorn Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 1 april 2003
Hallo In de kanstheorie wordt regelmatig gebruik gemaakt van de 3hoek van Pascal. Ook voor het ontwikkelen van machtreeksen wordt hij gebruikt: (a+b)2=1·a2 + 2a·b + 1·b2 (a+b)3=1·a3+ 3·a2·b + 3·a·b2 + 1·b3 (a+b)4=1·a4 + 4·a3·b + 6·a2·b2 + 4·a·b3 + 1·a4 de coefficienten zijn de getallen uit de 3hoek van pascal 1 1 1 1 2 1 tweede macht 1 3 3 1 derde macht 1 4 6 4 1 vierde macht Dit kan je doortrekken tot de n-de macht. ' n $\in$ $\mathbf{N}$0 geldt waarbij de combinatie voorstelt van P elementen uit N, en dat is gelijk aan: Groetjes Jan js dinsdag 1 april 2003
js dinsdag 1 april 2003
©2001-2024 WisFaq