Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Ik vroeg mij af of i2 ook op de imaginaire as staat, want als ik ln(-3) wil oplossen kom ik uit op ln(3)+ln(i2)=ln(3)+ln(e1/2$\pi$i)=ln(3)+$\pi$i. Maar als ik de tweemacht naar voren haal krijg is ln(3)+$\pi$i. Ik maak wellicht hier een denkfout maar volgens mij staat i2 toch ook op de imaginaire as?

Berke
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 18 augustus 2021

Antwoord

Nee, $i^2=-1$, en dat licht toch op de reële as?
En wat is de definitie van $\ln(-3)$?

kphart
woensdag 18 augustus 2021

 Re: i² 

©2001-2024 WisFaq