\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 9251 Re: Vergelijking oplossen in C Hallo bedankt maar ben er nu nog niet helemaal. Ik ben nu tot (-2+/- Ö12)/2 nu zie ik wel dat -2/2 -1 is maar Ö12/2 -- IÖ3 is vat ik niet freek Iets anders - maandag 31 maart 2003 Antwoord z2+2z+4=0 toepassen van de abc-formule: z={-2±Ö(22-4.1.4)}/2 dus z=-1+1/2Ö(-12) of z=-1-1/2Ö(-12) Nu dus over die Ö(-12) Ö(-12) = Ö(12.-1) = Ö(12).Ö(-1) stellen we Ö(-1)=i, dan is dus Ö(-12)= iÖ(12) Nu nog Ö12 vereenvoudigen: Ö(12)=Ö(3.4)=Ö3Ö4=2Ö3 hieruit volgt dat Ö(-12)=2iÖ3 voor je eindoplossingen houdt dit in: z=-1+1/2Ö(-12) Ú z=-1-1/2Ö(-12) Û z=-1+iÖ3 Ú z=-1-iÖ3 groeten, martijn mg dinsdag 1 april 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo bedankt maar ben er nu nog niet helemaal. Ik ben nu tot (-2+/- Ö12)/2 nu zie ik wel dat -2/2 -1 is maar Ö12/2 -- IÖ3 is vat ik niet freek Iets anders - maandag 31 maart 2003
freek Iets anders - maandag 31 maart 2003
z2+2z+4=0 toepassen van de abc-formule: z={-2±Ö(22-4.1.4)}/2 dus z=-1+1/2Ö(-12) of z=-1-1/2Ö(-12) Nu dus over die Ö(-12) Ö(-12) = Ö(12.-1) = Ö(12).Ö(-1) stellen we Ö(-1)=i, dan is dus Ö(-12)= iÖ(12) Nu nog Ö12 vereenvoudigen: Ö(12)=Ö(3.4)=Ö3Ö4=2Ö3 hieruit volgt dat Ö(-12)=2iÖ3 voor je eindoplossingen houdt dit in: z=-1+1/2Ö(-12) Ú z=-1-1/2Ö(-12) Û z=-1+iÖ3 Ú z=-1-iÖ3 groeten, martijn mg dinsdag 1 april 2003
mg dinsdag 1 april 2003
©2001-2024 WisFaq