Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 92555 

Re: Normale verdeling

Hartelijk bedankt voor de hulp, ik begrijp het nu beter.
Wel vroeg ik mij af of jullie mij bij het volgende vraagstuk ook kunnen helpen. Hier kom ik niet uit

Beschouw het verschil in rendement van de fondsen A en B. De fondsen mogen worden beschouwd als onderling onafhankelijke variabelen. Hoe groot is de kans dat het rendement van A volgend jaar hoger uitvalt dan voor B

Ik dacht dat ik het kon uitrekenen als volgt:
Z= 10/6= 1.6666666 = 0,0475
Z= 14/10= 1.2 = 0,1151
0,1151 + 0,0475 = 0,1626

Ik weet alleen niet of dit nu een juiste berekening is

Lesley
Iets anders - zondag 15 augustus 2021

Antwoord

Hallo Lesley,

Wat bedoel je met 1.6666666 = 0,0475? En met 1.2 = 0,1151?

GHvD
zondag 15 augustus 2021

 Re: Re: Normale verdeling 

©2001-2024 WisFaq