Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 92503 

Re: Kansvariabelen

Bereken ik de kans op P(X=1 of X=2) en P(X=3) als volgt?

1=0,60/1=0,60
2=0,60/2=0,30
3=0,60/3=0,20

Of moet ik de overige kans van 0,40 ook hierbij berekenen?

Lesley
Iets anders - woensdag 28 juli 2021

Antwoord

De kans op X=1 is gelijk aan 0,6. De kans op X=2 is echter 0,4·0,6. Ga maar na... Eerst munt en dan kop. De kans op X=3 is gelijk aan 0,4·0,4·0,6. Ga maar na... Eerst twee keer munt en dan kop.

De andere uitkomsten leveren niets op dus die kan je buiten beschouwing laten.

Lukt dat zo?

Ik denk dat je nog wat moet studeren op kansrekenen. Mischien helpt 4. Kansen daarbij.

WvR
woensdag 28 juli 2021

©2001-2024 WisFaq