\require{AMSmath} Haakjes wegwerken Ik kom niet uit deze som: 2p(q-3)2+12pq en heb morgen wis cp.Mijn stappen:2p(q-3)2+12pq(2pq-6p)(q-3)+12pq2pq2-6pq-6pq+18p+12p2pq2-12pq+30pMaar het antw.boek geeft als antw: 2pq2+18p Ruth Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - maandag 5 juli 2021 Antwoord Het antwoord uit het antwoordenboekje klopt wel. Dat gaat (bijvoorbeeld) zo:$\eqalign{ & 2p\left( {q - 3} \right)^2 + 12pq = \cr & 2p\left( {q^2 - 6q + 9} \right) + 12pq = \cr & 2pq^2 - 12pq + 18p + 12pq = \cr & 2pq^2 + 18p \cr}$Schrijf het kwadraat van de tweeterm eerst als een drieterm. Laat daarbij de haakjes nog even staan en werk dan de haakjes weg.Je schreef:2p(q-3)2+12pq(2pq-6p)(q-3)+12pq2pq2-6pq-6pq+18p+12p2pq2-12pq+30pDat kan in principe ook. Je was alleen op de derde regel een $q$ vergeten:2p(q-3)2+12pq(2pq-6p)(q-3)+12pq2pq2-6pq-6pq+18p+12pq2pq2+18pDat is ook prima. De volgorde maakt bij vermenigvuldigen niet uit. De vraag is dan nog wat handiger is. WvR maandag 5 juli 2021 Re: Haakjes wegwerken ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik kom niet uit deze som: 2p(q-3)2+12pq en heb morgen wis cp.Mijn stappen:2p(q-3)2+12pq(2pq-6p)(q-3)+12pq2pq2-6pq-6pq+18p+12p2pq2-12pq+30pMaar het antw.boek geeft als antw: 2pq2+18p Ruth Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - maandag 5 juli 2021
Ruth Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - maandag 5 juli 2021
Het antwoord uit het antwoordenboekje klopt wel. Dat gaat (bijvoorbeeld) zo:$\eqalign{ & 2p\left( {q - 3} \right)^2 + 12pq = \cr & 2p\left( {q^2 - 6q + 9} \right) + 12pq = \cr & 2pq^2 - 12pq + 18p + 12pq = \cr & 2pq^2 + 18p \cr}$Schrijf het kwadraat van de tweeterm eerst als een drieterm. Laat daarbij de haakjes nog even staan en werk dan de haakjes weg.Je schreef:2p(q-3)2+12pq(2pq-6p)(q-3)+12pq2pq2-6pq-6pq+18p+12p2pq2-12pq+30pDat kan in principe ook. Je was alleen op de derde regel een $q$ vergeten:2p(q-3)2+12pq(2pq-6p)(q-3)+12pq2pq2-6pq-6pq+18p+12pq2pq2+18pDat is ook prima. De volgorde maakt bij vermenigvuldigen niet uit. De vraag is dan nog wat handiger is. WvR maandag 5 juli 2021
WvR maandag 5 juli 2021
©2001-2025 WisFaq