\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 92458 Re: Stel de kwadratische functie op Ik ben het echt helemaal vergeten hoe je dat moet doen. Zou u dat nog ff kunnen uitleggen. Alvast bedankt jan pi Student hbo - woensdag 23 juni 2021 Antwoord Als je $(-3,4)$ invult dan krijg je:$\begin{array}{l} 4 = a( - 3 + 5)^2 - 4 \\ 4 = 4a - 4 \\ 4a = 8 \\ a = 2 \\ \end{array}$Een vergelijking voor de gevraagde parabool is:$y = 2(x + 5)^2 - 4$Je kunt het functievoorschrift herschrijven:$\begin{array}{l} y = 2(x + 5)^2 - 4 \\ y = 2(x^2 + 10x + 25) - 4 \\ y = 2x^2 + 20x + 50 - 4 \\ y = 2x^2 + 20x + 46 \\ \end{array}$Verder nog iets?2. de topformule WvR woensdag 23 juni 2021 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik ben het echt helemaal vergeten hoe je dat moet doen. Zou u dat nog ff kunnen uitleggen. Alvast bedankt jan pi Student hbo - woensdag 23 juni 2021
jan pi Student hbo - woensdag 23 juni 2021
Als je $(-3,4)$ invult dan krijg je:$\begin{array}{l} 4 = a( - 3 + 5)^2 - 4 \\ 4 = 4a - 4 \\ 4a = 8 \\ a = 2 \\ \end{array}$Een vergelijking voor de gevraagde parabool is:$y = 2(x + 5)^2 - 4$Je kunt het functievoorschrift herschrijven:$\begin{array}{l} y = 2(x + 5)^2 - 4 \\ y = 2(x^2 + 10x + 25) - 4 \\ y = 2x^2 + 20x + 50 - 4 \\ y = 2x^2 + 20x + 46 \\ \end{array}$Verder nog iets?2. de topformule WvR woensdag 23 juni 2021
WvR woensdag 23 juni 2021
©2001-2024 WisFaq