Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Procenten

Kunnen jullie me misschien helpen met deze opgave:

De verkoop is 8/7 keer de inkoop. De inkoop is E 1841,- . Wat is de verkoop??

Ik kom er echt niet meer uit!
Alvast Bedankt! Groetjes Birgit

Birgit
Student hbo - maandag 31 maart 2003

Antwoord

Hallo
Om dat te berekenen bereken we eerst een zevende van 1841. dus delen we 1841 door 7=263. Dan staat er dat de verkoop 8/7 is van de inkoop. Dus doen we 263 (het 1/7) maal 8
- 263*8=2104
Dus de verkoop is 2104 euro.

Om naar procenten te gaan: deel 8 door 7 en vermenigvuldig met 100. 8/7*100 114%
Dan neem je 114,28% van 1841 euro. - (1841/100)*114,28=2104 euro.

Hope this helps

Jan

js
maandag 31 maart 2003

©2001-2024 WisFaq