\require{AMSmath} Oefening 41 Stel de vergelijking op van de rechte door $A(-\frac{1}{2},4)$ die op een afstand 2 van B(3,4) ligt. Eline 2de graad ASO - woensdag 9 juni 2021 Antwoord Maak gebruik van de afstandsformule voor een punt en een lijn:Voor een gegeven punt $A$ en een lijn $k$ geldt:$\eqalign{ & A(a,b) \cr & k:px + qy + r = 0 \cr & d(A.k) = \frac{{\left| {pa + qb + r} \right|}}{{\sqrt {p^2 + q^2 } }} \cr} $Stel een vergelijking op van een willekeurig rechte $k$ door het punt $A$ en stel als eis dat de afstand van $B$ tot de lijn $k$ gelijk is aan 2. Er geldt:$\eqalign{ & d(B,k) = 2 \cr & y - 4 = a\left( {x + \frac{1}{2}} \right) \Rightarrow ax - y + \frac{1}{2}a + 4 = 0 \cr & \frac{{\left| {a \cdot 3 - 4 + \frac{1}{2}a + 4} \right|}}{{\sqrt {a^2 + ( - 1)^2 } }} = 2 \cr}$ WvR vrijdag 11 juni 2021 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Stel de vergelijking op van de rechte door $A(-\frac{1}{2},4)$ die op een afstand 2 van B(3,4) ligt. Eline 2de graad ASO - woensdag 9 juni 2021
Eline 2de graad ASO - woensdag 9 juni 2021
Maak gebruik van de afstandsformule voor een punt en een lijn:Voor een gegeven punt $A$ en een lijn $k$ geldt:$\eqalign{ & A(a,b) \cr & k:px + qy + r = 0 \cr & d(A.k) = \frac{{\left| {pa + qb + r} \right|}}{{\sqrt {p^2 + q^2 } }} \cr} $Stel een vergelijking op van een willekeurig rechte $k$ door het punt $A$ en stel als eis dat de afstand van $B$ tot de lijn $k$ gelijk is aan 2. Er geldt:$\eqalign{ & d(B,k) = 2 \cr & y - 4 = a\left( {x + \frac{1}{2}} \right) \Rightarrow ax - y + \frac{1}{2}a + 4 = 0 \cr & \frac{{\left| {a \cdot 3 - 4 + \frac{1}{2}a + 4} \right|}}{{\sqrt {a^2 + ( - 1)^2 } }} = 2 \cr}$ WvR vrijdag 11 juni 2021
WvR vrijdag 11 juni 2021
©2001-2024 WisFaq