Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oefening 35

Bewijs dat de oppervlakte ingesloten door de rechten x=a, y=b en y=mx gelijk is aan ((b-ma)2)/(2m).

Eline
2de graad ASO - woensdag 9 juni 2021

Antwoord

De ingesloten oppervlakte vormt een rechthoekige driehoek met met de snijpunten van deze lijnen als hoekpunten.
Dat zijn: (b/m,b) ; (a,b) ; (a,ma)
Hieruit valt eenvoudig de gevraagde formule af te leiden.

Met vriendelijke groet
JaDeX

jadex
zaterdag 12 juni 2021

©2001-2024 WisFaq