Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 72408 

Re: Re: Bepalen van vergelijking van raaklijn en normaal

-7 x 3/4 = -21/4, dus nee, niet hetzelfde

anonie
Iets anders - zaterdag 5 juni 2021

Antwoord

In België misschien maar in Nederland betekent $\eqalign{
7\frac{3}
{4}
}$ om precies te zijn $7$ plus $\eqalign{
\frac{3}
{4}
}$ en dat is dan $\eqalign{
7 + \frac{3}
{4} = \frac{{28}}
{4} + \frac{3}
{4} = \frac{{31}}
{4}
}$.

Het is een gemengde breuk, vandaar...

WvR
zaterdag 5 juni 2021

©2001-2025 WisFaq