Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Afgeleide van afgeleide

Ik heb de wiskunde na lange tijd weer opgepakt en het valt mij zwaar. Met name het differentiaalrekenen.

Ik loop vast wanneer ik 2Öx - ln x twee maal moet differentieren. de eerste keer gaat goed: 2/2Öx - 1/x. Maar daarna zoek ik een buigpunt en krijg ik het volgende:
f''(x) = 1/2Öx * 4x + 1/x2 - 2xÖx + 1/x2= 0

Hier loop ik vast, ik heb werkelijk geen idee hoe ik deze vergelijking op moet lossen.

Michie
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 31 maart 2003

Antwoord

q9232img1.gif

Voor de tweede afgeleide kan je de afgeleide beter even herschrijven:

q9232img2.gif

Nu gaan we proberen de vergelijking f''(x)=0 op te lossen:

q9232img3.gif

Hopelijk helpt dat...

WvR
maandag 31 maart 2003

©2001-2024 WisFaq