\require{AMSmath} Limieten met wortel in teller en noemer Hallo wisfaqIk moet een limiet uitrekenen, maar het lukt me niet. Ik ben uur lang bezig, maar vindt de oplossing niet. \eqalign{ \mathop {\lim }\limits_{x \uparrow 1} \frac{{\sqrt {1 - x} }} {{1 - \sqrt x }} } Ibrahi 3de graad ASO - maandag 31 mei 2021 Antwoord Het je al een variant op de `worteltruc' geprobeerd?\frac{\sqrt{1-x}}{1-\sqrt x}\cdot\frac{1+\sqrt x}{1+\sqrt x}= \frac{\sqrt{1-x}}{1-x}\cdot(1+\sqrt x) = \frac{1+\sqrt x}{\sqrt{1-x}} Wat denk je daarvan? kphart maandag 31 mei 2021 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo wisfaqIk moet een limiet uitrekenen, maar het lukt me niet. Ik ben uur lang bezig, maar vindt de oplossing niet. \eqalign{ \mathop {\lim }\limits_{x \uparrow 1} \frac{{\sqrt {1 - x} }} {{1 - \sqrt x }} } Ibrahi 3de graad ASO - maandag 31 mei 2021
Ibrahi 3de graad ASO - maandag 31 mei 2021
Het je al een variant op de `worteltruc' geprobeerd?\frac{\sqrt{1-x}}{1-\sqrt x}\cdot\frac{1+\sqrt x}{1+\sqrt x}= \frac{\sqrt{1-x}}{1-x}\cdot(1+\sqrt x) = \frac{1+\sqrt x}{\sqrt{1-x}} Wat denk je daarvan? kphart maandag 31 mei 2021
kphart maandag 31 mei 2021
©2001-2025 WisFaq