Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 91681 

Re: Lengte van de andere zijden

Welke twee vergelijkingen gebruik je in het stelsel?

myrthe
2de graad ASO - dinsdag 25 mei 2021

Antwoord

Je hebt hier twee vergelijkingen met $a$ en $r$ bekend. Het stelsel ziet er dan zo uit:

$
\eqalign{
& r = \frac{{a + b - c}}
{2} \cr
& a{}^2 + b^2 = c^2 \cr
& Vul\,\,in:\,\,a = 5\,\,en\,\,r = 2 \cr
& 2 = \frac{{5 + b - c}}
{2} \cr
& 5{}^2 + b^2 = c^2 \cr}
$

Oplossen geeft je dan de waarden voor $b$ en $c$.

WvR
dinsdag 25 mei 2021

©2001-2024 WisFaq