\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 92237 Re: Re: Re: Re: Kansen dobbelsteen Oh het gaat mis omdat ik er vanuit ga dat je maximaal twee keer een 4 kan gooien? Tim Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 19 mei 2021 Antwoord Precies. Als je ook drie, vier of vijf keer een 4 gooien er bijneemt dan is je redenering helemaal in orde.$\eqalign{1 - \sum\limits_{k = 2}^5 {\left( {\begin{array}{*{20}c} 5 \\ k \\\end{array}} \right)} \cdot \left( {\frac{1}{6}} \right)^k \cdot \left( {\frac{5}{6}} \right)^{5 - k} = \frac{{3125}}{{3888}} \approx 0,804}$Dus het idee was goed. De uitvoering moest nog enige aandacht... WvR woensdag 19 mei 2021 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Oh het gaat mis omdat ik er vanuit ga dat je maximaal twee keer een 4 kan gooien? Tim Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 19 mei 2021
Tim Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 19 mei 2021
Precies. Als je ook drie, vier of vijf keer een 4 gooien er bijneemt dan is je redenering helemaal in orde.$\eqalign{1 - \sum\limits_{k = 2}^5 {\left( {\begin{array}{*{20}c} 5 \\ k \\\end{array}} \right)} \cdot \left( {\frac{1}{6}} \right)^k \cdot \left( {\frac{5}{6}} \right)^{5 - k} = \frac{{3125}}{{3888}} \approx 0,804}$Dus het idee was goed. De uitvoering moest nog enige aandacht... WvR woensdag 19 mei 2021
WvR woensdag 19 mei 2021
©2001-2024 WisFaq