Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 92210 

Re: Re: Kansen dobbelsteen

Oh ja bedankt! Alleen snap ik 20e dan niet waarom je bij e. dan niet:

1-(5/6 x 5/6 x 5/6 x 5/6 x 1/6 x 1/6 x 4)

kan doen...

Tim
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 19 mei 2021

Antwoord

Het gaat er om om bij de eerste 5 keer gooien geen 4 of één 4 te gooien.

P(geen 4)=$
\left( {\frac{5}
{6}} \right)^5
$

P(één 4)=$
5 \cdot \left( {\frac{5}
{6}} \right)^4 \cdot \frac{1}
{6}
$

Als je deze twee kansen optelt dan ben je toch?

Wat jij probeert (denk ik) is de kans uitrekenen om niet bij zes keer gooien twee keer een 4 te gooien. Dat is leuk bedacht. De berekening (op zich) klopt niet maar je zou er verder niet veel aan hebben, want je mag na zes keer gooien ook pas twee 4-en hebben gegooid.

Ik zou proberen het zo eenvoudig mogelijk te houden.

WvR
woensdag 19 mei 2021

 Re: Re: Re: Kansen dobbelsteen 

©2001-2024 WisFaq