\require{AMSmath} Hoe bereken je de win-kans bij het Bingospel Hoe bereken je het maximaal aantal verschillende Bingokaarten die er gemaakt kunnen worden met 15 verschillende nummers gekozen uit 1 t/m 45.Hoe bereken je de win-kans om bij de eerste 15 getrokken nummers (uit 45) alle 15 nummers juist te hebben?Hoe bereken je de win-kans om bij de eerste 16 getrokken nummers, de 15 juiste te hebben?Hoe bereken je de win-kans om bij de eerste 17 getrokken nummers, de 15 juiste te hebben? .........Hoe bereken je de win-kans om bij de eerste 40 getrokken nummers, de 15 juiste te hebben?Bij 15 juiste nummers heb je een volle kaart en heb je prijs? De Kes Iets anders - zondag 16 mei 2021 Antwoord Ik zou denken dat het zoiets moet zijn:$\begin{array}{l} P(X = 15) = \frac{{\left( {\begin{array}{*{20}c} {15} \\ {15} \\\end{array}} \right)}}{{\left( {\begin{array}{*{20}c} {45} \\ {15} \\\end{array}} \right)}} \\ P(X \le 16) = \frac{{\left( {\begin{array}{*{20}c} {15} \\ {15} \\\end{array}} \right)\left( {\begin{array}{*{20}c} {30} \\ 1 \\\end{array}} \right)}}{{\left( {\begin{array}{*{20}c} {45} \\ {16} \\\end{array}} \right)}} \\ P(X \le 17) = \frac{{\left( {\begin{array}{*{20}c} {15} \\ {15} \\\end{array}} \right)\left( {\begin{array}{*{20}c} {30} \\ 2 \\\end{array}} \right)}}{{\left( {\begin{array}{*{20}c} {45} \\ {17} \\\end{array}} \right)}} \\ ... \\ P(X \le n) = \frac{{\left( {\begin{array}{*{20}c} {15} \\ {15} \\\end{array}} \right)\left( {\begin{array}{*{20}c} {30} \\ {n - 15} \\\end{array}} \right)}}{{\left( {\begin{array}{*{20}c} {45} \\ n \\\end{array}} \right)}} \\ P(X \le n) = \frac{{\left( {\begin{array}{*{20}c} {30} \\ {n - 15} \\\end{array}} \right)}}{{\left( {\begin{array}{*{20}c} {45} \\ n \\\end{array}} \right)}} \\ \end{array}$Zie ook 3. Combinaties.De kans op 40 of minder$\eqalign{P(X \le 40) = \frac{{\left( {\begin{array}{*{20}c} {30} \\ {40 - 15} \\\end{array}} \right)}}{{\left( {\begin{array}{*{20}c} {45} \\ {40} \\\end{array}} \right)}} = \frac{{2262}}{{19393}} \approx 0,117}$De kans dat je pas na 40 keer de 15 goede ballen hebt getrokken is dan gelijk aan:${\rm{P(X = 40) = P(X}} \le {\rm{40) - P}}\left( {X \le {\rm{39}}} \right) \approx {\rm{0}}{\rm{,044}}$ WvR maandag 17 mei 2021 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe bereken je het maximaal aantal verschillende Bingokaarten die er gemaakt kunnen worden met 15 verschillende nummers gekozen uit 1 t/m 45.Hoe bereken je de win-kans om bij de eerste 15 getrokken nummers (uit 45) alle 15 nummers juist te hebben?Hoe bereken je de win-kans om bij de eerste 16 getrokken nummers, de 15 juiste te hebben?Hoe bereken je de win-kans om bij de eerste 17 getrokken nummers, de 15 juiste te hebben? .........Hoe bereken je de win-kans om bij de eerste 40 getrokken nummers, de 15 juiste te hebben?Bij 15 juiste nummers heb je een volle kaart en heb je prijs? De Kes Iets anders - zondag 16 mei 2021
De Kes Iets anders - zondag 16 mei 2021
Ik zou denken dat het zoiets moet zijn:$\begin{array}{l} P(X = 15) = \frac{{\left( {\begin{array}{*{20}c} {15} \\ {15} \\\end{array}} \right)}}{{\left( {\begin{array}{*{20}c} {45} \\ {15} \\\end{array}} \right)}} \\ P(X \le 16) = \frac{{\left( {\begin{array}{*{20}c} {15} \\ {15} \\\end{array}} \right)\left( {\begin{array}{*{20}c} {30} \\ 1 \\\end{array}} \right)}}{{\left( {\begin{array}{*{20}c} {45} \\ {16} \\\end{array}} \right)}} \\ P(X \le 17) = \frac{{\left( {\begin{array}{*{20}c} {15} \\ {15} \\\end{array}} \right)\left( {\begin{array}{*{20}c} {30} \\ 2 \\\end{array}} \right)}}{{\left( {\begin{array}{*{20}c} {45} \\ {17} \\\end{array}} \right)}} \\ ... \\ P(X \le n) = \frac{{\left( {\begin{array}{*{20}c} {15} \\ {15} \\\end{array}} \right)\left( {\begin{array}{*{20}c} {30} \\ {n - 15} \\\end{array}} \right)}}{{\left( {\begin{array}{*{20}c} {45} \\ n \\\end{array}} \right)}} \\ P(X \le n) = \frac{{\left( {\begin{array}{*{20}c} {30} \\ {n - 15} \\\end{array}} \right)}}{{\left( {\begin{array}{*{20}c} {45} \\ n \\\end{array}} \right)}} \\ \end{array}$Zie ook 3. Combinaties.De kans op 40 of minder$\eqalign{P(X \le 40) = \frac{{\left( {\begin{array}{*{20}c} {30} \\ {40 - 15} \\\end{array}} \right)}}{{\left( {\begin{array}{*{20}c} {45} \\ {40} \\\end{array}} \right)}} = \frac{{2262}}{{19393}} \approx 0,117}$De kans dat je pas na 40 keer de 15 goede ballen hebt getrokken is dan gelijk aan:${\rm{P(X = 40) = P(X}} \le {\rm{40) - P}}\left( {X \le {\rm{39}}} \right) \approx {\rm{0}}{\rm{,044}}$ WvR maandag 17 mei 2021
WvR maandag 17 mei 2021
©2001-2024 WisFaq