Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Delen

Ik doe eerste jaars PABO. Het is de bedoeling dat ik de volgende som uitreken m.b.v. HOOFDREKENEN! Dus ik mag hem niet omkeren en vermenigvuldigen als ik er een breuk van maak. De som = 12,75 : 8,25
Ik had bedacht

12,75 x 4 = 51
8,25 x 4 = 33

Dan wordt de som 51 : 33

Hoe reken ik die handig uit???
Daar kom ik dus niet uit!

Ik hoop dat jullie me kunnen helpen

Birgit
Student universiteit - maandag 31 maart 2003

Antwoord

Als "ze" aan mij zouden vragen om 12,75 : 8,25 uit mijn hoofd uit te rekenen, zou ik het op dezelfde manier hebben gedaan als jij.
Dus inderdaad vermenigvuldigen met 4.
Dan kan je de teller en de noemer nog delen door 3 (dat gaat eveneens wel "hoofdelijk").
Geeft 17 : 11.
Tenslotte: 1 6/11

dk
maandag 31 maart 2003

©2001-2024 WisFaq