\require{AMSmath} Wanneer kan je de kettingregel gebruiken? Neem bijvoorbeeld f(x)=(2x)2Wanneer je de kettingregel gebruikt kom je tot2(2x).2 en dit levert 8x op.Dit is niet goed en moet zijn 4x. Maak ik nu oneigenlijk gebruik van de kettingregel?Wanneer je bijvoorbeeld (2x+1)2 dan gaat de kettingregel wel goed 2(2x+1).2 en dit levert 8x+4 op.Wat gaat hier fout?kettingregel uitgelegd Willem Ouder - dinsdag 4 mei 2021 Antwoord De afgeleide van $f(x)=(2x)^2$ is $f'(x)=8x$:$\eqalign{ & f(x) = (2x)^2 \cr & f'(x) = 2 \cdot \left( {2x} \right)^1 \cdot 2 \cr & f'(x) = 2 \cdot 2x \cdot 2 \cr & f'(x) = 8x \cr & \cr & f(x) = (2x)^2 \cr & f(x) = 4x^2 \cr & f'(x) = 8x \cr}$Dus die $4x$ klopt niet...Naschrift$\eqalign{ & f(x) = (2x + 1)^2 \cr & f'(x) = 2 \cdot (2x + 1) \cdot 2 \cr & f'(x) = 8x + 4 \cr & \cr & f(x) = (2x + 1)^2 \cr & f(x) = 4x^2 + 4x + 1 \cr & f'(x) = 8x + 4 \cr}$ WvR dinsdag 4 mei 2021 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Neem bijvoorbeeld f(x)=(2x)2Wanneer je de kettingregel gebruikt kom je tot2(2x).2 en dit levert 8x op.Dit is niet goed en moet zijn 4x. Maak ik nu oneigenlijk gebruik van de kettingregel?Wanneer je bijvoorbeeld (2x+1)2 dan gaat de kettingregel wel goed 2(2x+1).2 en dit levert 8x+4 op.Wat gaat hier fout?kettingregel uitgelegd Willem Ouder - dinsdag 4 mei 2021
Willem Ouder - dinsdag 4 mei 2021
De afgeleide van $f(x)=(2x)^2$ is $f'(x)=8x$:$\eqalign{ & f(x) = (2x)^2 \cr & f'(x) = 2 \cdot \left( {2x} \right)^1 \cdot 2 \cr & f'(x) = 2 \cdot 2x \cdot 2 \cr & f'(x) = 8x \cr & \cr & f(x) = (2x)^2 \cr & f(x) = 4x^2 \cr & f'(x) = 8x \cr}$Dus die $4x$ klopt niet...Naschrift$\eqalign{ & f(x) = (2x + 1)^2 \cr & f'(x) = 2 \cdot (2x + 1) \cdot 2 \cr & f'(x) = 8x + 4 \cr & \cr & f(x) = (2x + 1)^2 \cr & f(x) = 4x^2 + 4x + 1 \cr & f'(x) = 8x + 4 \cr}$ WvR dinsdag 4 mei 2021
WvR dinsdag 4 mei 2021
©2001-2024 WisFaq