\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 92114 Re: Re: Vraagstuk kortste afstand Ja de 1e tip al bekijken. RIk ve 3de graad ASO - zaterdag 1 mei 2021 Antwoord De situatie is als volgt:De vraag is nu: wat is de lengte van $ES$?De driehoek $ABM$ en $ESM$ zijn gelijkvormig. Er geldt:$\Delta ABM \sim \Delta ESM$Je kunt dan een verhoudingstabel opstellen en met behulp van kruisproducten $ES$ berekenen:$\eqalign{ & AB \times EM = ES \times AM \cr & 6 \times 3 = ES \times 9 \cr & ES = 2 \cr}$Opgelost... WvR zondag 2 mei 2021 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ja de 1e tip al bekijken. RIk ve 3de graad ASO - zaterdag 1 mei 2021
RIk ve 3de graad ASO - zaterdag 1 mei 2021
De situatie is als volgt:De vraag is nu: wat is de lengte van $ES$?De driehoek $ABM$ en $ESM$ zijn gelijkvormig. Er geldt:$\Delta ABM \sim \Delta ESM$Je kunt dan een verhoudingstabel opstellen en met behulp van kruisproducten $ES$ berekenen:$\eqalign{ & AB \times EM = ES \times AM \cr & 6 \times 3 = ES \times 9 \cr & ES = 2 \cr}$Opgelost... WvR zondag 2 mei 2021
WvR zondag 2 mei 2021
©2001-2024 WisFaq