\require{AMSmath} Verhouding tussen zijde en lijnstukken Hans D 2de graad ASO - maandag 26 april 2021 Antwoord Ik heb het midden van AB maar even S genoemd. Ik stel vast:In de rechthoekige driehoek $ASP$ geldt:$AS=\frac{1}{2}z$$SP=z-x$$AP=x$Je kunt dan met de stelling van Pythagoras een uitdrukking opstellen waarmee je $z$ kan uitdrukken in $x$.Ik kwam uit op $\eqalign{z=\frac{8}{5}x}$Lukt dat zo? WvR maandag 26 april 2021 Re: Verhouding tussen zijde en lijnstukken ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hans D 2de graad ASO - maandag 26 april 2021
Ik heb het midden van AB maar even S genoemd. Ik stel vast:In de rechthoekige driehoek $ASP$ geldt:$AS=\frac{1}{2}z$$SP=z-x$$AP=x$Je kunt dan met de stelling van Pythagoras een uitdrukking opstellen waarmee je $z$ kan uitdrukken in $x$.Ik kwam uit op $\eqalign{z=\frac{8}{5}x}$Lukt dat zo? WvR maandag 26 april 2021
WvR maandag 26 april 2021
©2001-2024 WisFaq