Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 92011 

Re: Re: Een rechthoekige weide

Sorry, maar ik begrijp echt niet hoe ik verder moet. Als de lengte 2000/x is en de breedte x, dan: 2000 = (2000/x).x

Als ik dit uitreken: 2000 = 2000x/x dus 2000x/x - 2000 = 0. Maar hier kan ik de x toch schrappen waardoor mijn functievoorschrift toch nul wordt?

Jade
Student universiteit België - donderdag 22 april 2021

Antwoord

De lengte van de draad is gelijk aan:

$
\eqalign{f(x) = 2x + \frac{{2000}}
{x}}
$

Bepaalde de afgeleide, stel de afgeleide op nul, bereken de mogelijke kandidaten voor de extremen, stel vast of je te maken hebt met een maximum of minimum en bepaal de minimale lengte van de draad.

Moet kunnen...

WvR
donderdag 22 april 2021

©2001-2024 WisFaq