\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 91955 Re: Re: Verhouding delen piramide in kubus BesteIk weet niet hoe je de inhoud van die piramide die in twee stukje gedeeld is kan berekenen. We moeten de verhouding berekenen van de twee stukjes van die piramide maar ik weet niet hoe je de verhouding kan berekenen van 2 die twee figurenmvgLiesje liesje 3de graad ASO - zondag 18 april 2021 Antwoord De inhoud van de hele piramide:$\eqalign{ & V_{groot} = \frac{1}{3} \cdot G \cdot h \cr & G = 16 \cr & h = \sqrt {4^2 - \left( {2\sqrt 2 } \right)^2 } = 2\sqrt 2 \cr & V_{groot} = \frac{1}{3} \cdot 16 \cdot 2\sqrt 2 = \frac{{32}}{3}\sqrt 2 \cr}$Bovendien:$\eqalign{ & V_{klein} = \frac{1}{3} \cdot G \cdot h \cr & G = 4 \cr & h = \sqrt 2 \cr & V_{klein} = \frac{1}{3} \cdot 4 \cdot \sqrt 2 = \frac{4}{3}\sqrt 2 \cr}$Dat is al iets... WvR zondag 18 april 2021 Re: Re: Re: Verhouding delen piramide in kubus ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
BesteIk weet niet hoe je de inhoud van die piramide die in twee stukje gedeeld is kan berekenen. We moeten de verhouding berekenen van de twee stukjes van die piramide maar ik weet niet hoe je de verhouding kan berekenen van 2 die twee figurenmvgLiesje liesje 3de graad ASO - zondag 18 april 2021
liesje 3de graad ASO - zondag 18 april 2021
De inhoud van de hele piramide:$\eqalign{ & V_{groot} = \frac{1}{3} \cdot G \cdot h \cr & G = 16 \cr & h = \sqrt {4^2 - \left( {2\sqrt 2 } \right)^2 } = 2\sqrt 2 \cr & V_{groot} = \frac{1}{3} \cdot 16 \cdot 2\sqrt 2 = \frac{{32}}{3}\sqrt 2 \cr}$Bovendien:$\eqalign{ & V_{klein} = \frac{1}{3} \cdot G \cdot h \cr & G = 4 \cr & h = \sqrt 2 \cr & V_{klein} = \frac{1}{3} \cdot 4 \cdot \sqrt 2 = \frac{4}{3}\sqrt 2 \cr}$Dat is al iets... WvR zondag 18 april 2021
WvR zondag 18 april 2021
©2001-2024 WisFaq