Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 91855 

Re: Re: Fabrieksverdeling

dankuwel vraag b vinden is me gelukt! maar mijn manier van mediaan vinden klopt niet? Ik heb de mediaan van oppervlakte 1 berekend door 0+2/2 = 1 en oppervlakte 2 door 2+2,5/2 = 9/4, optellen geeft 13/4, dit klopt dus totaal niet. Hoe moet dit ?

elke
Student Hoger Onderwijs België - woensdag 31 maart 2021

Antwoord

Nee dat gaat zo niet. Je moet de hele kansdichtheid samen nemen en niet splitsen in twee delen. Van links af kijken waar je op totale oppervlakte = 0,5 uitkomt. Dat kan je gewoon uittellen.

Verder is de hoogte links = 1/3. Dan wordt de vergelijking 1/3·L = 0,5 en dus L = 1,5. Even controleren of je daarmee nog steeds op het lage deel blijft en dat klopt dus.

Met vriendelijke groet
JaDeX

jadex
woensdag 31 maart 2021

©2001-2024 WisFaq