\require{AMSmath} Afgeleide berekenen Hoe bereken je de afgeleide van:-5x2 + 2 + 20x·cos($\alpha$)·√sin($\alpha$) + 4sin($\alpha$) myrthe Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 21 maart 2021 Antwoord Ik neem aan dat je de afgeleide bedoelt als functie van $x$. Dat betekent dat je andere variabelen beschouwt als constanten.Termgewijs:$\eqalign{ & - 5x^2 \to - 10x \cr & 2 \to 0 \cr & 20x \cdot \cos (\alpha ) \cdot \sqrt {\sin (\alpha )} \to 20 \cdot \cos (\alpha ) \cdot \sqrt {\sin (\alpha )} \cr & 4\sin (\alpha ) \to 0 \cr}$De afgeleide ziet er dan zo uit:$\eqalign{ & f(x) = - 5x^2 + 2 + 20x \cdot \cos (\alpha ) \cdot \sqrt {\sin (\alpha )} + 4\sin (\alpha ) \cr & f'(x) = - 10x + 20 \cdot \cos (\alpha ) \cdot \sqrt {\sin (\alpha )} \cr}$Meer moet het niet zijn en dan heb je toch maar weer een punt verdiend...Eindexamens WvR zondag 21 maart 2021 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe bereken je de afgeleide van:-5x2 + 2 + 20x·cos($\alpha$)·√sin($\alpha$) + 4sin($\alpha$) myrthe Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 21 maart 2021
myrthe Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 21 maart 2021
Ik neem aan dat je de afgeleide bedoelt als functie van $x$. Dat betekent dat je andere variabelen beschouwt als constanten.Termgewijs:$\eqalign{ & - 5x^2 \to - 10x \cr & 2 \to 0 \cr & 20x \cdot \cos (\alpha ) \cdot \sqrt {\sin (\alpha )} \to 20 \cdot \cos (\alpha ) \cdot \sqrt {\sin (\alpha )} \cr & 4\sin (\alpha ) \to 0 \cr}$De afgeleide ziet er dan zo uit:$\eqalign{ & f(x) = - 5x^2 + 2 + 20x \cdot \cos (\alpha ) \cdot \sqrt {\sin (\alpha )} + 4\sin (\alpha ) \cr & f'(x) = - 10x + 20 \cdot \cos (\alpha ) \cdot \sqrt {\sin (\alpha )} \cr}$Meer moet het niet zijn en dan heb je toch maar weer een punt verdiend...Eindexamens WvR zondag 21 maart 2021
WvR zondag 21 maart 2021
©2001-2024 WisFaq