Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 91760 

Re: Hoek A berekenen met sinus, cosinus en tangus

Ik heb nooit echt wat gesnapt van de tangens en dat dus ik weet niet echt hoe dat werkt.

Spansb
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - donderdag 18 maart 2021

Antwoord

Dan wordt het tijd daar wat aan te doen.
De definitie is
$$\tan\alpha=\frac{\sin\alpha}{\cos\alpha}
$$vandaar de $2$ in het eerste antwoord.

Ik vermoed dat je de hoek met behulp van je rekenmachientje zou moeten bepalen. In de regel gaat dat met knoppen waar inv en tan op staan. En opletten of er naar graden of radialen wordt gevraagd.

Zie Sinus, cosinus, tangens

kphart
donderdag 18 maart 2021

©2001-2025 WisFaq