Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Wiskunde D ruimte

Opdracht 43

A(t+2, t-3, -2), B(t-2, -3, 2), C(t, -7, t-2)
ABC= 90*

Ik heb moeite met deze opdracht je moet t berekenen, is het zo dat je moet doen

vector a o(=inproduct maal-teken) vector b =0

dus t = 2 of t =-2 of doe ik dit verkeerd

Groetjes, Maartje

Maartj
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 11 maart 2021

Antwoord

Richtingsvector AB = (4,t,-4) (A-B geeft deze vector)
Richtingsvector BC = (-2, 4, 4-t) (B-C geeft deze vector)

Nu inproduct = -8 + 4t -16 + 4t = 0 dus t=3. De vectoren zijn dan (4,3,-4) en (-2, 4, 1) en dat levert inderdaad inproduct 0 op.

Met vriendelijke groet
JaDeX

jadex
donderdag 11 maart 2021

©2001-2024 WisFaq