Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 91594 

Re: Re: Re: Hoeveel getallen

Ik dacht dat de drie verzamelingen erbij moeten. Ik heb 't verkeerd begrepen. Excuses daarover.

Moet ik dus zo invullen?
35 = 243
|A0| = 25 = 96
Dus 243 - 96x3 = 147

Mi
Student hbo - dinsdag 23 februari 2021

Antwoord

Hoezo $2^5=96$? Het lijkt mij dat $2^5=32$.
Het gaat erom eerst $|A_0\cup A_1\cup A_2|$ te bepalen en dat van $3^5$ af te trekken.
Tot nu toe heb je van de inclusie-exclusieformule alleen nog $|A_0|+|A_1|+|A_2|$ bepaald, zij het foutief. Nu nog de rest van de formule invullen.

kphart
dinsdag 23 februari 2021

 Re: Re: Re: Re: Hoeveel getallen 

©2001-2024 WisFaq