\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 91582 Re: Re: Raaklijn Dus je moet van de wortel een macht maken en dan x=1 en x=9 invullen, 1/2(3·1+5)-1/2 en 1/2(3·9+5)-1/2? Hans B Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 21 februari 2021 Antwoord Je vergeet iets! In dit geval zou je dit moeten krijgen:$\eqalign{ & f(x) = \sqrt {3x + 5} \cr & f(x) = \left( {3x + 5} \right)^{{1 \over 2}} \cr & f'(x) = {1 \over 2}\left( {3x + 5} \right)^{ - {1 \over 2}} \cdot 3 \cr & f'(x) = {3 \over {2\left( {3x + 5} \right)^{{1 \over 2}} }} \cr & f'(x) = {3 \over {2\sqrt {3x + 5} }} \cr}$Het gaat om een samengestelde functie.3. de afgeleide van samengestelde functiesHiermee kan je dan $f'(1)$ en $f'(9)$ berekenen. Als het goed is kom je dan uit op:$\eqalign{{3 \over {16}}\sqrt 2 \le a \le {3 \over 8}\sqrt 2}$Lukt dat? WvR maandag 22 februari 2021 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Dus je moet van de wortel een macht maken en dan x=1 en x=9 invullen, 1/2(3·1+5)-1/2 en 1/2(3·9+5)-1/2? Hans B Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 21 februari 2021
Hans B Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 21 februari 2021
Je vergeet iets! In dit geval zou je dit moeten krijgen:$\eqalign{ & f(x) = \sqrt {3x + 5} \cr & f(x) = \left( {3x + 5} \right)^{{1 \over 2}} \cr & f'(x) = {1 \over 2}\left( {3x + 5} \right)^{ - {1 \over 2}} \cdot 3 \cr & f'(x) = {3 \over {2\left( {3x + 5} \right)^{{1 \over 2}} }} \cr & f'(x) = {3 \over {2\sqrt {3x + 5} }} \cr}$Het gaat om een samengestelde functie.3. de afgeleide van samengestelde functiesHiermee kan je dan $f'(1)$ en $f'(9)$ berekenen. Als het goed is kom je dan uit op:$\eqalign{{3 \over {16}}\sqrt 2 \le a \le {3 \over 8}\sqrt 2}$Lukt dat? WvR maandag 22 februari 2021
WvR maandag 22 februari 2021
©2001-2024 WisFaq