Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Niels op een loopband

Niels staat op een loopband. De loopband kan op allerlei snelheden worden ingesteld het aantal stappen N per minuut dat Niels zet bij een snelheid van v m/s is te berekenen met de formule N=120√0,81v.

De band is ingesteld op een snelheid van 1,8 m/s Niels loopt 10 min op de band berekenen hoeveel stappen hij heeft gezegd

Julia
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - woensdag 17 februari 2021

Antwoord

Het voordeel is dat alles in m/s staat, De band loopt 1,8 m/s (is bijna 6,5 km/u). Die 1,8 vul je in in de formule voor de N.
Dus N=120√(0,81×1,8) = 144,897 stappen per minuut. In 10 minuten is dat dus 1449 stappen.

ps. Ik neem aan dat die v in de formule ook onder het √ teken staat. Helemaal duidelijk is dat niet. Maar anders moet Niels wel erg snel gaan lopen/rennen.

Met vriendelijke groet
JaDeX

jadex
donderdag 18 februari 2021

©2001-2024 WisFaq